Dykning utomlands


Att dyka är ett intresse och en hobby som blir allt vanligare. Vattnet som omger våra svenska gränser som regel är ganska kallt, mörkt och tomt på spännande fiskar. Därför väljer många att kombinera en härlig resa till sol och bad med en dykupplevelse på bortaplan. Att dyka i mer exotiska vatten är en fantastisk upplevelse och du behöver ofta inte komma ner mer än några meter för att få uppleva en helt ny värld. Ta din dykning till nya nivåer och prova på att dyka i Karibien, Asien eller Australien för en upplevelse utöver det vanliga.
Underwater coral reef with scuba divers

Läs på om destinationen innan avresa

Det är olika förutsättningar för att dyka i Mexiko, Thailand eller Australien. Innan du ger dig iväg på en spännande resa över halva jorden gör du klokt i att läsa på om resmålet, olika stränder och hur de olika dykmöjligheterna ser ut. Genom att vara förberedd och veta lite om de vatten du tänker dyka i är du redo när du väl anländer och kan förhoppningsvis ge dig ut direkt. Kontrollera också vad som ingår i olika dykpaket, och vilket typ av dykcertifikat som krävs för olika typer av vatten och dyk. Svenska Sportdykarförbundet kan ge dig tips och råd om det är något du undrar över. Det kan också vara bra att läsa både böcker och reseberättelser om dykning i det område du tänker besöka. Sätt dig tillrätta och förkovra dig i olika länders dykmöjligheter för en resa som passar just dig och dina önskemål perfekt. Även boende måste du se över så det är lätt att ta sig dit du vill och så att du har tak över huvudet och en säng att sova i.

Säkerhet i olika delar av världen

När du ska dyka utomlands bör du komma ihåg att svenska säkerhetsföreskrifter och regler oftast inte gäller. Generellt sett är säkerheten ofta lägre utanför Sveriges gränser, och det är viktigt att du försäkrar dig om att du väljer en seriös förmedling för dina dykutflykter. Flera seriösa researrangörer erbjuder dykresor till länder som Thailand, Mexiko, Maldiverna och Mauritius. Om du väljer att satsa på en sådan typ av paketresa försäkrar du dig om seriösa samarbetspartners som tar säkerheten på största allvar.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *