Klocka vid djuphavsdykning

Om du redan sitter och planerar inför den kommande semesterresan kan det vara bra att tänka till lite. Om olyckan skulle vara framme kan det vara bra att veta om försäkringen täcker skador på dig själv och det du har med dig. Skall du iväg på charterresa och planerar att spendera större delen av tiden vid poolen täcker säkerligen din hemförsäkring eventuell magsjuka, men om du istället skall iväg för att ägna dig åt dykning, utforska grottor långt under havsytan eller kanske bara snorkla är det inte lika säkert. Har du klockor eller annat som följer med vid dykningen, se till att försäkringen täcker dessa innan du åker hemifrån.

Läs alltid det finstilta

Alldeles för ofta får vi läsa i tidningen om människor som på något vis blivit snuvade på ersättning från försäkringsbolaget. Gemensamt är att alla dessa individer troget betalat in sin premie och sedan trott att allting varit frid och fröjd. När olyckan väl inträffat har det visat sig att det inte riktigt varit så fridfullt som de tänkt sig. Skall du kanske på ett äventyr i söderhavet kan det därför vara smart att tänka på att den där nya klockan som skulle tåla ett visst djup troligtvis inte är försäkrad. I ett flertal forum kan du ta del utav inlägg med rubriken ”försäkringen gällde inte vid djuphavsdykning”, så se till att du kollat upp alla detaljer innan du åker.

Dyk så länge du bara kan

Det absolut viktigaste inför din resa är egentligen att du inte hänger upp dig på detaljer och materiella ting. Om försäkringsbolaget ställer till det finns det trots allt billigare klockor att dyka med, klockor du inte gråter över när de blir förstörda. Det väsentliga är att du utför din dykning på ett säkert sätt, gärna i sällskap med vänner. Det vore värre om något allvarligt går fel, ett liv kan inte ens försäkringsbolagen ersätta. Så njut av friheten som vattnet ger dig, njut av undervattensnaturen och de vackra fiskarna och var glad över att nästa hemsida du besöker inte är väljabegravningsbyrå.se.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *