Ta dykarcertifikat i Sverige

För många stannar drömmen om att ta ett dykarcertifikat vid just det, en dröm. Kanske har man sneglat avundsjukt på dykare som glider ner i det turkosfärgade vattnet när man är på solsemester utomlands. Det är inte alls så svårt som man tror att ta sitt certifikat. Fördelen med att ta dykarcertifikat under semestern är att vattnet är helt klart varmare på sydliga breddgrader än i Sverige. Å andra sidan, här hemma är du garanterad att din instruktör pratar svenska och du kan även få tips och råd om dykning under din utbildning. Ur säkerhetssynpunkt säger en del att det är säkrare att ta sitt dykarcertifikat i Sverige.

Med säkerheten i fokus

cenote_por_gustavo_gerdelI Sverige har dykarskolorna större krav på sig än på vissa platser utomlands som t.ex charterresmålen. Även dykutrustningen på skolorna går igenom större säkerhetskontroller. En av fördelarna med att ta ditt dykarcertifikat i Sverige är att du även dyker under andra förhållanden än den på ett charterresmål. Ett exempel på det är att sikten och vattentemperaturen skiljer sig markant, vilket gör dig bättre rustad för varierande förhållanden i framtida dyk. Säkerhet är alltid A och O när det gäller dykning. Under en dykarkurs får du lära dig hur du sköter om din dykutrustning och se till så att den är så säker som möjligt. De flesta som har gått en dykarkurs vill så småningom ha sin egen utrustning när de dyker. Dykutrustning kostar en del, ta ett snabblån så kan du enkelt investera i ett bra baspaket med utrustning för att komma igång med din dykning. I butikerna finns nu en uppsjö av utrustning och prylar, allt från enkla grejer till dykarklockor och dykdatorer som gör din dykning extra säker.

En ny värld

Känner du att det är dags att göra slag i saken och förverkliga din dröm? Ta kontakt med närmaste dykarskola och hör efter när nästa kurs börjar samt ta reda på priserna. Är du fortfarande lite osäker kan du ta ett provdyk innan du anmäler dig till en kurs. Under provdyket kan du även få svar på vanliga frågor om dykning, utrustning, säkerhet och få veta mer om kursen. En annan fördel med att ta ditt dykarcertifikat i Sverige är att du slipper sätta av dyrbar semestertid för lektionerna. Förutom lektioner i vattnet har du ett antal teoritimmar i klassrummet att se fram emot. När du sedan har ditt efterlängtade dykarcertifikat i handen kan du blicka framåt till ditt första dyk i det turkosfärgade vattnet när du reser på semester. En helt ny värld välkomnar dig och du kommer att knyta nya kontakter med dykare över hela världen. Och du kommer garanterat att fråga dig själv varför du väntade så länge med att ta ditt certrifikat.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *